Ekonomi

Borsa İstanbul güne yatay başladı

Investing.com – BİST 100güne %0,12 gibi hafif bir yükselişle 5.003,68 puanda başladı.

BIST 100 endeksi, dünkü süreçlerde ortalama 5.055 puanlık dirençle karşılaştıktan sonra isabetli satışlar sayesinde günü %0,68’lik düşüşle 5.000 seviyesinin altında hızlı bir şekilde kapattı. Bugün 5.000 seviyesinden güne yatay başlayan endeks, ilk süreçlerde satıcılı hareket ederek 4.970 seviyesine kadar geriledi.

sektörel bazda turizm, yiyecekVe bina, güne olumlu başlayan şubelerin başında yer aldı. Sigorta, elektrik, telekomünikasyonhisse senetleri ortalama olarak en çok satışı görüyor. bankalar, perakende satışVe Bilişim Teknolojilerihafif bir satıcılık ile yatay bir görünüme sahiptir.

BIST 100 endeksinde yer alan hisselerin ortasında KLRHO yükselişini sürdürürken bugün açılışta tavan fiyata ulaştı. daha sonra YYLGD, GİBİ YAPMAK), KONTROLVe AYDEM%1’lik kısmi bir artış var.

BİST 100’de güne satıcılı başlayan hisse senetleri ortada EUREN, SMRTG, TCEL, ASUZUVe NTHOLdüşüşler ise açılışta %1 bandında kısmi kaldı.

Dış piyasalarda karışık bir görünüm var. Asya piyasası ortasında Çin endeksleri Çin A50Asya’nın geri kalanı pozitif kalırken, diğerleri negatif olmaya devam ediyor.

Avrupa endeksleri dün olumlu bir görünüm sergiledi. ABD endeksleri arasında Nasdakgünü yarım puan düşüşle kapattı. S&P 500Ve Dow JonesOlumlu bir kapanış gördü.

Sabah saatlerinde ABD ve Avrupa vadeli endeksleri olumlu görünümünü koruyor.

Borsa bilgileri, uygun fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. Katılmak için tıklayın.

Author: Günay Caymaz

korkuteli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu